Αλκίνοες συζητήσεις στην e- Πνύκα


Ο Οδυσσέας συζητά με τον Αλκίνοο στο Κήπο των Νοήμονων Πολιτών

Για την Ελλάδα του Χθες του Σήμερα και του Αύριου ….σε ένα κόσμο Κόσμημα

Η αποχή έχει φτάσει το 50% και πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, νιώθουν προδομένοι και έτσι είναι. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.
Η δημοκρατία ,ακόμη και αυτή η κατ επίφαση δεν μπορεί να πληγωθεί με βία και βιαιότητες. Χρειάζεται νομική υπόσταση για ένα κίνημα που θα μας αντιπροσωπεύει και θα μας εκπροσωπεί. Για να μη μένουμε απαθείς και αμέτοχοι και να βλέπουμε τα τρένα της ιστορίας να περνούν χωρίς εμάς και να καίγονται με μας.
Έχουμε το διαδίκτυο που είναι η σύγχρονη Πνύκα για την Αγορά του Δήμου, Έχουμε τα απήδαλα e-mail πλοία των Φαιάκων που μεταδίδουν ταχύτητα το μήνυμα, έχουμε την Πειθώ και έχουμε τα Ομηρικά Τόξα και τα Βέλη για να ζωγραφίσουμε ένα κόσμο από την αρχή όμορφο δίκαιο και καλό. Και έχουμε τον Λόγο για την σωστή αιτία και τον σωστό λόγο. Είναι η σωστή στιγμή και ο χρονισμός τους φράγματος που μας γνέφει από του Χρόνου την Ρωγμή.
Ένα Ελληνοκεντρικό Κίνημα που θα αποκτήσει νομική υπόσταση με μία επιτροπή που θα εκλέξει την ηγεσία την σωστή θα αποτελέσει ένα πρότυπο για την Ευρώπη και για όλο τον ΝΟΗΜΟΝΑ κόσμο και το ΜΕΛΛΟΝ του Homo sapiens, ανθρώπου έμφρονος και σοφού.

Είναι αδήριτη αναγκαιότητα να συγκεντρωθούμε και να ενωθούμε σε κοινό γεωμετρικό τόπο,
όλες οι υγιείς και διαυγείς Ελληνικές Δυνάμεις της Σκέψης του Στοχασμού και της Φιλοσοφίας εν τω φυσικώ πεδίω με νομική υπόσταση πλήρη διαφάνεια, αλλά όχι σοβαροφάνεια, μέτωπο καθαρό και υψηλό, αξιοπιστία, χιούμορ και φαντασία, και τεκμήριο εμπιστοσύνης που δεν πρέπει ποτέ να προδοθεί γιατί είναι αδίκημα βαρύ.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από “επαγγελματίες πολιτικούς” που κοιτάζουν την πάρτη τους, με τα οφίτσια τους και τα φέουδα τους. Δεν μας εκφράζει κανένα από όλα αυτά τα κόμματα που υπάρχουν, έχουν έναν πτωχό τρόπος σκέψης ξεπερασμένο και φθηνό πρόγραμμα.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του συστήματος με αυτό τον τρόπο για να μπορούμε να συλλογιζόμαστε ελεύθερα και καλά.
Μπορούν όμως να γίνουν τρία πράγματα για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά:
1.Ένα Ελληνοκεντρικό Κίνημα με ουσιαστική αντιπολίτευση επί του ουσιαστικού, απ΄όλους τους ανθρώπους με καινούργια φρέσκια και πρωτοποριακή σκέψη με σύγχρονες ΝΗΕΣ ΠΛΟΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
2.Μία Αλκίνοη Φαιακία που θα αντικαταστήσει τον χρεοκοπημένο ηθικά και οικονομικά ΟΗΕ σε μια πραγματική Κοινωνία των Εθνών και όχι 5-6 μεγαλοκρατών που λειτουργούν σαν gangster και των άλλων μικρών, που συμπεριφέρονται σαν πόρνες.

3. Τη δημιουργία της Ομηρικής Πολιτείας σε φυσικό επίπεδο με εκλεγμένη επιτροπή σε πλήρη διαφάνεια νομική που θα περιλαμβάνει τα πάντα για τα Ομηρικά Έπη και θα λειτουργεί σαν πρότυπος Πολιτεία Παιδείας και Πολιτικής Αγωγής Νοήμονων Πολιτών.

Ας σκεφτεί με την Ελευθερία της Σκέψης, ο καθένας μόνος του με την ευθύνη που αναλογεί και, όλοι μαζί σε συνεργασία ευφυή, τι καλύτερο μπορεί να γίνει για το αύριο που δεν μπορεί να περιμένει και…. μας καρτερεί.

Και…. να ξεκινήσουμε για μία Ιθάκη Ελλάδα Εύνομη Πολιτεία και μία Αλκίνοη Φαιακία στη Γαία

    Αστραία, Σύγχρονα Ομηρικά Έπη στην Αγορά του Δήμου

    About Astrea

    Writer columnist and blogger since 2008
    This entry was posted in ΜΕΤaΟΜΗΡΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΠΝΥΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

    1 Responses to Αλκίνοες συζητήσεις στην e- Πνύκα

    1. Παράθεμα: Μετaομηρικές Δημιουργίες | Σε Α΄ Ενικό

    Σχολιάστε